Gotlandshönor

Hönor har vi haft längre än vad vi har haft gård. De första hönorna fick barnen för närmare 20 år sedan av sin farmor och var en salig blandning av alla möjliga sorter.
För ca 10 år sedan köpte jag de första Gotlandshönorna från Nordens Ark.Våra hönor har en hönsgård som de går i när vi inte är hemma på dagarna och så fort vi är hemma och har lite koll så får de gå lösa ute. Honor_i_gronsakslandetDetta resulterade tyvärr i att räven kom och hälsade på för ett antal år sedan och tog två tredjedelar av flocken. Bland annat så försvann vår fina tupp. Nu blev det till att försöka leta reda på nya Gotlandshönor för det var den sorten min man tyckte vi skulle fortsätta med.

Vår nya besättning med Gotlandshönor kommer från ett ställe uppåt Uppsalatrakten till. Hönorna som vi köpte kommer från en genbanksansluten flock dock är inte mina det (ännu). InspektionNu går det en flock på 11 hönor och tre tuppar på gården.
Tummarna hålls nu för att någon av hönorna vill lägga sig på ägg och börja ruva.Kyckling Kycklingar får en aldrig för många av och de är så söta och hönshuset är stort nog till att kunna hysa fler hönor i. Vi hoppas på att det ska komma kycklingar till våren om hönorna väljer att lägga sig och ruva.